All for Joomla All for Webmasters

Pályázzunk! De hogyan?

A 2014 – 2020-as pályázati időszak jelentős változásokat hozott abban a tekintetben, hogy milyen stratégiával lehet eredményesen pályázni. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy csak abban az esetben lehet sikereket elérni, ha kidolgozott projektötlettel rendelkezünk már a potenciális pályázati felhívás megjelenését megelőzően. Aki a pályázati felhívás megjelenését követően kezdi csak el a projektötletét kidolgozni, az jelentős hátrányba kerül a többi vetélytárssal szemben.

A pályázati felhívások jellemzően 30 – 45 napos beadási határidővel kerülnek kiírásra, amely sok esetben teljesen ellehetetleníti új pályázati elképzelés benyújtását, hiszen a tényleges munkálatok előtt a szükséges beszerzési eljárásokat is le kell folytatni, amelyek akár több hetet is igénybe vehetnek.

Diakóniai intézmények részére

A diakónia intézmények részére a jelenlegi hazai és EU-s pályázati környezetet ismerve leginkább az energetikai fejlesztések, illetve a célzott szociális területet érintő pályázatok lehetnek alkalmasak támogatás realizálására. Ez természetesen nem kizárólagos felsorolás, de ezeken a területeken indulhatnak a legnagyobb eséllyel a diakóniai intézmények, ha támogatást szeretnének elnyerni.

Ezeken a területeken kiemelkedően fontos azonban az, hogy a fejlesztések mielőbb kidolgozásra kerüljenek annak érdekében, hogy egy potenciális pályázati lehetőség megjelenésekor be lehessen azokat nyújtani. Ezek a fejlesztések rendkívül megalapozott szakmai koncepciót tesznek szükségessé, amelyek hiánya a néhány hetes pályázati szakaszban aligha pótolható. Jó példa erre a TIOP-3.4.1. pályázati felhívás (Bentlakásos intézmények kiváltása), amely esetében csak olyan pályázók tudtak elindulni, akik már részletes, megfelelően előkészített szakmai tervvel rendelkeztek.

Az egyes operatív programok éves fejlesztési keretei alapján, illetve az egyéb támogatási formák várható pályázati lehetőségei alapján mielőbb indokolt a szükséges előkészületeket megtenni.

Ezért kérjük Partnereinket, hogy mielőbb forduljanak hozzánk fejlesztési elképzeléseikkel, hogy a tervekből valóság lehessen!

Ügyfeleink, Partnereink