All for Joomla All for Webmasters

Pályázzunk! De hogyan?

A 2014 – 2020-as pályázati időszak jelentős változásokat hozott abban a tekintetben, hogy milyen stratégiával lehet eredményesen pályázni. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy csak abban az esetben lehet sikereket elérni, ha kidolgozott projektötlettel rendelkezünk már a potenciális pályázati felhívás megjelenését megelőzően. Aki a pályázati felhívás megjelenését követően kezdi csak el a projektötletét kidolgozni, az jelentős hátrányba kerül a többi vetélytárssal szemben.

A pályázati felhívások jellemzően 30 – 45 napos beadási határidővel kerülnek kiírásra, amely sok esetben teljesen ellehetetleníti új pályázati elképzelés benyújtását, hiszen a tényleges munkálatok előtt a szükséges beszerzési eljárásokat is le kell folytatni, amelyek akár több hetet is igénybe vehetnek.

Egyházközségek részére

Egyházközségek részére a jelenlegi hazai és EU-s pályázati környezetet ismerve leginkább az energetikai fejlesztések, illetve a templomfelújítások lehetnek elérhető fejlesztési lehetőségek. Ez természetesen nem kizárólagos felsorolás, de ezeken a területeken indulhatnak a legnagyobb eséllyel az Egyházközségek, ha támogatást szeretnének elnyerni.

Ezeken a területeken kiemelkedően fontos azonban az, hogy a fejlesztések mielőbb kidolgozásra kerüljenek annak érdekében, hogy egy potenciális pályázati lehetőség megjelenésekor be lehessen azokat nyújtani. Jó példa erre a KEHOP-5.2.3. pályázati felhívás (Egyházak épületenergetikai fejlesztései megújuló energiaforrás hasznosításának lehetőségével), amely már csak azokat a beruházásokat támogatja, amelyekhez korábban elkészültek a szükséges felmérések, tervek.

Az egyes operatív programok éves fejlesztési keretei alapján, illetve az egyéb támogatási formák várható pályázati lehetőségei alapján mielőbb indokolt a szükséges előkészületeket megtenni.

Ezért kérjük Partnereinket, hogy mielőbb forduljanak hozzánk fejlesztési elképzeléseikkel, hogy a tervekből valóság lehessen!

Ügyfeleink, Partnereink